Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11612/5826
Authors: Reis, Valmárcia Rodrigues dos
metadata.dc.contributor.advisor: Barbosa, Silvia Minharro
Title: Garantia da Qualidade no Abate de Aves.
Keywords: Frangos de corte. programas de autocontrole. Avicultura. qualidade.
Issue Date: 2017
Publisher: Universidade Federal do Tocantins
Citation: REIS, Valmárcia Rodrigues dos . Garantia da Qualidade no Abate de Aves. 2017. 55 f. TCC (Graduação) - Curso Medicina Veterinária, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, 2017
metadata.dc.description.resumo: O estágio curricular supervisionado obrigatório foi realizado na filial nº 501 da empresa Bonasa S.A localizada na cidade de Aguiarnópolis no estado do Tocantins, na área da garantia da qualidade sob supervisão da coordenadora da área, a Médica Veterinária Fernanda Alcântara e sob orientação da prof.ª Dr.ª Silvia Minharro Barbosa. O estágio ocorreu no período de 06 de março a 25 de maio de 2016, totalizando 400 horas. Durante o período de estágio foi acompanhado todo processamento e rotina industrial do abatedouro de aves, participando do processo de integração na contratação de novos colaboradores com treinamento de Boas Práticas de Fabricação (BPF) realizado pela equipe da Garantia de qualidade. A rotina dos monitores da Garantia de Qualidade é sempre supervisionada pela coordenadora da Qualidade e acompanhados para aperfeiçoamento profissional. O relatório de estágio supervisionado tem como objetivo explanar todas as atividades realizadas durante o período, podendo ser complementado e/ou comparado com informações encontradas na literatura.
Abstract: The obligatory supervised curricular internship was carried out at the subsidiary number 501 of the company Bonasa SA located in the city of Aguiarnópolis in the state of Tocantins, in the area of quality assurance under the supervision of the coordinator of the area, the Veterinary Medicine Fernanda Alcântara and under the guidance of prof.ª Dr .ª Silvia Minharro Barbosa. The stage available from march 6 to may 25, 2016, totaling 400 hours. During the internship period, all the processing and industrial routine of the poultry slaughterhouse was followed, participating in the process of integration in the hiring of new employees with Good Manufacturing Practices (GMP) training carried out by the Quality Assurance team. The routine of quality assurance monitors always supervised by the quality coordinator and monitored for professional improvement. The supervised internship report aims to explain all the activities carried out during the period, and can be complemented and / or compared with information found in the literature.
URI: http://hdl.handle.net/11612/5826
Appears in Collections:Medicina Veterinária

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Valmárcia Rodrigues dos Reis - Relatório.pdf2.87 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.