Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11612/4152
Authors: Martins Costa, Allana
metadata.dc.contributor.advisor: Gianordoli Teixeira Gomes, Márcio
Title: Pesquisa e levantamento de situações para qualidade na alimentação de ruminantes
Keywords: alimentos.;bovinos.;nutrição animal.;feed.;cattle.;animal nutrition.
Issue Date: 3-Aug-2021
Publisher: Universidade Federal do Tocantins
Citation: COSTA, Allana Martins. Pesquisa e levantamento de situações para qualidade na alimentação de ruminantes. 2021. 43 f. Relatório (Graduação) - Curso de Medicina Veterinária, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, 2021.
metadata.dc.description.resumo: O presente trabalho relata as atividades desenvolvidas durante o curso da disciplina Estágio Curricular Supervisionado Obrigatório no laboratório de Bacteriologia do Centro de Ciências da Saúde, da Universidade Federal do Tocantins, campus de Araguaína, no período compreendido entre 10 de maio de 2021 à 04 de junho de 2021, atuando na área da pesquisa em qualidade de alimentos e práticas laboratoriais. E de forma complementar em propriedades rurais de criação de gado de corte na região do município de São Félix do Xingu, no sudeste do estado do Pará, no período compreendido entre 07 de junho de 2021 e 09 de julho de 2021, atuando na área de extensão rural, realizando consultoria e orientação nas práticas de manejo nutricional a campo. Além dos relatos de atividade traz uma revisão de literatura sobre a estabilidade aeróbica de silagem de grãos de milho. As atividades desenvolvidas atuam de forma complementar gerando conhecimento técnico sobre a qualidade de alimentos, experiência no desempenho de atividades laboratoriais e à campo a aplicabilidade dos conhecimentos técnicos gerados pela pesquisa e pela grade curricular do curso de Medicina Veterinária da Universidade Federal do Tocantins.
Abstract: The present work reports the activities developed during the course of the course of the subject Supervised Curricular Internship Required in the Bacteriology laboratory of the Health Sciences Center, Federal University of Tocantins, Araguaína campus, in the period between May 10, 2021 and June 4 of 2021, working in the area of research on food quality and laboratory practices. And in a complementary way in beef cattle ranches in the region of the municipality of São Félix do Xingu, in the southeast of the state of Pará, in the period between June 7, 2021 and July 9, 2021, operating in the area of rural extension, providing consultancy and guidance on nutritional management practices in the field. In addition to the activity reports, it brings a literature review on the aerobic stability of corn grain silage. The activities developed act in a complementary way, generating technical knowledge about the quality of food, experience in the performance of laboratory activities and the applicability of technical knowledge generated by research and the curriculum of the Veterinary Medicine course at the Federal University of Tocantins in the field.
URI: http://hdl.handle.net/11612/4152
Appears in Collections:Medicina Veterinária

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Allana Martins Costa - Relatório.pdf2.78 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.