Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11612/3127
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSantos, Weder Ferreira dos-
dc.contributor.authorSilva, Diogo Claudio da-
dc.date.accessioned2021-09-23T14:22:47Z-
dc.date.available2021-09-23T14:22:47Z-
dc.date.issued2021-09-23-
dc.identifier.citationSILVA, Diogo Claudio da. Análise de sensibilidade na criação de bovinos de corte no Estado do Pará. 2021. 29 f. TCC (Graduação) - Curso de Agronomia, Universidade Federal do Tocantins, Gurupi, 2021.pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11612/3127-
dc.description.abstractBrazil and a major meat producer and exporter, has the largest commercial herd in the world with around 215 million head, while Pará is in the 4th position in number of cattle in the country, with 22 million head. In the country, 80% of the cattle are beef cattle, with breeding in all Brazilian municipalities, mostly calf production, many producers do not have the records of information on the cost of production and the viability of the business, the sensitivity analysis and an important instrument, and of total importance because it helps to know the results, profitability for decision making. Therefore, the objective of this was to make a sensitivity analysis, for this, a case study was done, where the zootechnical indexes, the support of the property were raised and a projection of the herd, during the period of 10 years, to find the recipe and verified the expenditures, both fixed and variable, and also investments in infrastructure to find property expenses in the period, the economic indexes were found and a sensitivity analysis was carried out on a rural property in Santa Maria das Barreiras, in the State of Pará. Concluding that project is robust and feasible, with attention to the expected profitability.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal do Tocantinspt_BR
dc.rightsAcesso Livrept_BR
dc.subjectBovinoculturapt_BR
dc.subjectGestão de custospt_BR
dc.subjectProdutor ruralpt_BR
dc.subjectCattle farmingpt_BR
dc.subjectCosts managementpt_BR
dc.subjectRural producerpt_BR
dc.titleAnálise de sensibilidade na criação de bovinos de corte no Estado do Parápt_BR
dc.typeMonografiapt_BR
dc.description.resumoO Brasil e um grande produtor e exportador carne, possui o maior rebanho comercial do mundo com cerca 215 milhões de cabeças, já o Pará está na 4° posição em número de bovinos do país, com 22 milhões de cabeças. No país 80% das criações são de gado de corte, tendo criação em todos os municípios brasileiros, na sua maioria produção de bezerros, muitos produtores não possuem os registros de informações sobre o custo de produção e a viabilidade do negócio, a análise de sensibilidade e importante instrumento, e de total importância pois ajuda conhecer os resultados, lucratividade para tomada de decisão. Sendo assim objetivo deste foi fazer uma análise de sensibilidade, para isso foi feito estudo de caso, onde foram levantado os índices zootécnico, o suporte da propriedade e feito uma projeção do rebanho, durante o período de 10 anos, para achar a receita e verificado os gastos tantos os fixo como os variável, e também investimentos na infraestrutura para achar as despesas da propriedade no período, foram encontrados os índices econômicos e feita analise de sensibilidade, em uma propriedade rural em Santa Maria das Barreiras, no Estado do Pará. Concluindo que projeto e robusto e viável, com atenção a lucratividade esperada.pt_BR
dc.publisher.campusGurupipt_BR
dc.subject.cnpqCNPQ::CIENCIAS AGRARIAS::AGRONOMIApt_BR
dc.publisher.cursoCURSO::GURUPI::PRESENCIAL::BACHARELADO::AGRONOMIApt_BR
dc.publisher.localGurupipt_BR
dc.publisher.levelGraduaçãopt_BR
Appears in Collections:Agronomia

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Diogo Claudio da Silva..pdf1.17 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.